Electronic Frequencies 20 [Online radio]

Op woensdag 10 maart was het tijd voor mijn 20e bijdrage aan Concertzender’s Electronic Frequencies. Deze keer richtte de schijnwerpers zich op de franse componist en performer Eryck Abecassis.

Beluister de stream op deze pagina en bekijk mijn andere bijdrages aan Concertzender op deze pagina. Of luister de stream direct hier:

Eryck Abecassis is een Franse componist (geboren in 1956 in Algerije). Als autodidact, gitarist en fotograaf, vestigt Eryck Abecassis zich in 1979 in Parijs, waar hij een filmopleiding volgt, alvorens zich begin jaren tachtig definitief op de muziek toe te leggen. Hij is leerling van Julien Falk voor harmonie en contrapunt en studeert ook orkestratie aan de jazzschool CIM. In 1994 neemt hij deel aan het atelier voor instrumentaal onderzoek van Ircam, en in 1997 volgt hij de cursus computermuziek.

Zijn werk is gebaseerd op de notie van ‘noise music’, ‘instrumentale hybridisatie’ en geluidssynthese. Abecassis oeuvre is zeer breed, van klassiek en theater tot avant garde en straatperformances. Online vind je vooral recente soloprojecten, van zijn klassieke werk is weinig terug te vinden. Maar op Youtube vind je veel voorbeelden van zijn theaterwerk, straatoptredens en het trio KERNEL waar Abecassis deel van uitmaakt (samen met Kasper T. Toeplitz en Wilfried Wendling).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

Create your website with WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: