Illustrator Ben Wiseman [Mening]

Bij een New York Times artikel stuitte ik bij toeval op een opvallende en heldere illustratie. Hij was gemaakt door Ben Wiseman. En via Google zit je zo op zijn eigen website.

Daar vind je onder anderen zijn indrukwekkende klantenlijst; naast de New York Times werkt hij ook voor Apple, TIME, Vanity Fair, WIRED en nog veel meer.
Z’n website is een golfvloed aan werk. Het werk in zijn eindeloze portfolio is niet voorzien van aanvullende informatie. En in bijna alle gevallen is die, door de duidelijke boodschap van de beelden, ook overbodig.
De meest in het oog springende eigenschap van zijn werk is de heldere eenvoud. En soms is het idee belangrijker dan het illustratieve aspect (zoals bij de omslag van de TIME hieronder). De eenvoud in zijn beelden is soms bijna pijnlijk – soms wil je als kijker gewoon meer dan nodig is. Maar Wiseman heeft de discipline om er geen enkele overbodigheden in te stoppen.

He’s nailed his aesthetic, communicating funny, satirical observations in neat, stripped back images and vibrant colours (…)

Maisie Skidmore http://www.itsnicethat.com

(…) what interests him about the final result is the strength of the content that, often, is obtained by eliminating everything that can appear obvious.

Giulia Pacciardi http://www.collater.al
Ben Wiseman (photo by Kathy Kim/New York Times)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

Create your website with WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: